Tag Archives: SeArch

Google in the future

How often do you ask someone a question they don’t know the answer to, and their response is “Google it”?

I came across this video about the evolution of the Google search and it made me realise how much has changed since we started using Google. Little things like Quick Answers (where the answer to your question is listed before your search results) and Instant (where your results come up before you’ve finished typing your sentence) are part of Google’s ever-evolving quest for ultimate user satisfaction. They are working towards being able to provide the answers for questions like “What is the best time for me to sew seeds in India, given that there was a monsoon earlier this year?”
And once they’ve achieved this, they’ll start providing answers to even more complex questions!

Yours in search results,

Anya

Going underground

image-2

A friend of mine recently sent me some astounding pics of an almost undetectable house in the Swiss village of Vals (thanks Claudia!). Below is a paraphrased description of the house from inhabitat.com who profiled this stunning abode:

image-5

Designed by the architects of SeArch and Christian Müller, this underground house exemplifies the notion that thoughtfully constructed buildings can live in harmony with their surrounding environs.

image-7

Set below ground, the concrete structure has a wide oval opening that you arrive at via a set of stones steps embedded in the steep incline. At the top of the stairs the central patio is surrounded by a wide spanning façade formed of large window openings, which provide luminous reflections of the Alpine vista on the opposite side of the narrow valley.

image-11

Bathed in an abundance of natural light, the house is far more glamorous than your typical underground bunker. It includes all of your typical amenities such as a full kitchen, dining area, guest room, and entertainment area, while features like the underground pathways give the residence a touch of military flair. By building the house underground, the architects were able to almost completely eliminate the need for heating or cooling in the winter and summer months.

image-10

In Vals the vast majority of modern architecture proposals are thought to be destructive to the local ambience and are generally not favored. By designing their project to lie beneath the lay of the land, the architects created a beautiful residence that does not encroach upon the adjacent baths or the pristine alpine views.

image-8

image-13

See more: inhabitat.com

Yours in design,
Janet-eratops